Els Bufadors de Beví

 

Els bufadors de Beví són uns forats per on surt corrent d'aire (quan surt) Diuen que és un aire fresc perquè ve de dins, on la temperatura és molt, més freda que a l'exterior. La serra dels bufadors és a Vall Ges-Bisaura, al costat de santa Maria de Besora, a la comarca d'Osona. Un antic enfonsament del terreny és el que ha donat lloc a aquest paisatge tan especial, sigui pel microclima, sigui per l'atmosfera que provoca l'obaga, sigui pel caire que té de conte de fades, sigui per la sobre abundància de molsa i de falgueres, o sigui per trobar-ho quasi de sobte al bell mig del bosc, com si obríssim una capsa de sorpreses. Molt recomanable!

L'alè ferèstec dels budafors es pot fer notar de dues maneres, com un tímid respir adormit dins les entranyes de la serra o com un esclat de festa, vessat tot a fora. Això segon deu ser en dies molt especials... Haurem d'endevinar-los per tornar-hi, perquè és  la muntanya qui mana i no nosaltres, però en qualsevol cas, ha estat un grat matí , d'aquells que tot ho tornen més fàcil i afable.











Glòria Vendrell Balaguer
agost 2022

Comentaris

  1. Me pareceis una pareja fantástica,llena de amor,de vida, 🎉 de experiencias maravillosas,la cual os gusta compartir,y además lo hacéis también desde unos parajes idílicos,entre el amor que traspasais ,y la belleza de la naturaleza,hacéis un tande de energía,positividad,alegría,etc,solo me queda daros las gracias,y que El señor os acompañe siempre

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa