Les Paminyes i el Caiot


La formiga Paminya acabava de sortir del seu forat , volia anar a la cabana dels “nitos” ( enanitos) on hi havia les seves amigues, les altres paminyes ( formigues) , però per sorpresa seva, a la porta de la cabana es va trobar el Caiot (el Pocoyó) , que era un nino blau petit, que de feia dies que el veia a la ma d’un remenut simpàtic que corria per allà amb un bastó i que es deia Quim.

Com que les paminyes són bones amigues dels nens, van aplegar-se entre elles i van empènyer amb força el caiot dins la cabana, sota uns petits matolls, no fos que qualsevol animalot del bosc, se l’emportés... Ara solament calia esperar que el Quim petit tornés a la cabana dels “nitos” , que elles ja s’encarreguerien de que el petit veiés el Caiot.

No va trigar gaire a succeir, perquè just a l’endemà, el Quim petitó que després de ploure havia anat a buscar cargols amb la seva germaneta Abril i amb els seus cosins Pau i Maria, al passar pel costat de la cabana, les formigues paminyes van empènyer de nou el ninotet blau fins la porta d’entrada... i va ser suficient....

Caiot, Caiot , ta aquí , he tubat el caiot !!!!!! - deia amb la seva mitja llengua el Quim petitó . Va deixar el bastó de banda i el va anar a buscar. No va caldre que entrés dins la cabana, perquè les formigues paminyes sabien que el Quim tenia por d’entrar perquè dins era fosc i perquè sentien dir al petit “no quele” ( no quiere) “no gala” ( no m’agrada) , quan l’Abril i els cosins el convidaven a entrar... 

Des d’aquell dia les paminyes i el nen es van fer la mar d’amics. Així que es llevava les anava a veure al cau del jardí. Fins i tot quan es feia de nit, el Quim pujava a l’hamaca amb la iaia a mirar les “teies” ( estrelles) i els “vions” (avions) que cada dia porten la cosineta  Aina d’Anglaterra fins aquí, i mentre es gronxaven entre les moreres i els fanals del jardí, el Caiot i les paminyes , des del terra miraven i somreien  el petit.

I una formiga i un escarabat, aquest conte ja s’ha acabat.

Glòria Vendrell i Balaguer
Juliol del 2019

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa