La Gallina Pelada









Avui, gairebé com a colofó de les vacances, hem pujat al cim més alt de la serra d'Ensija, el cap Llitzet o de la Gallina pelada, 2377m. i 810 m. de desnivell. Un cim fàcil i bonic amb excel·lents vistes a la paret sud del Pedraforca, al massís del Cadí, al Moixeró , a la Tossa d'Alp, al Port del Compte, als Rasos de Peguera, amb una bona o subtil panoràmica també de l'embassament de la Llosa de Cavall, de la serra de Catllaràs amb el Sobrepuny i dels cims més alts dels Pirineus orientals.

Hem pujat pel Torrent de la Llobatera i hem baixat per la Font Freda. En la pujada el paisatge no s'ha obert fins a la Planella Gran i ho ha fet de sobte, deixant enrere el bosc i les pedres, i obrint-se com un vano d'herba amorosida als nostres peus, empenyent-nos a seguir pujant, mostrant-nos amb desvergonyiment, però a poc a poc,  tota l'esplendor del paisatge.

Just ahir va fer quaranta-sis  anys que estem junts i el dia 19 d'aquest mes, quaranta-dos que ens vam casar. Dic això perquè fa temps que em va agradar aquesta frase de Berman , que avui se m'ha fet molt i molt present: "Envellir és com escalar una  muntanya: quan puges les forces minven, però la mirada cada cop és més lliure, més ampla i més serena". La nostra vida ha estat i és això mateix, moments de repòs i de calma acompanyats de moments de fatiga i de dificultat, però el temps i el fet de poder caminar en ell junts, de la mà "DEL QUE ENS ESTIMA", ens ha permès i ens permet esperar sempre el millor que ha de venir i contemplar amb agraïment tantes coses que no haguéssim pogut imaginar!

Dos dels deixebles feien camí cap a un poble anomenat Emmaús, que es troba a onze quilòmetres  de Jerusalem,  i conversaven entre ells de tot el que havia passat. Mentre conversaven i discutien, Jesús mateix se’ls va acostar i es posà a caminar amb ells, LLuc 24


Glòria Vendrell Balaguer
28 d'agost de 2021

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa