L’embassament de la Llosa de Cavall a la vall de Lord

 

A la capçalera del Cardener hi ha un embassament que recull les seves aigües, a més a més de les del seu afluent, l’Aigua de Valls. Es diu Llosa de Cavall. Segurament, dic jo, que  deu el seu nom a les parets i cingleres pètries que l’encaixonen i perquè és a cavall entre uns quants municipis, Navès, sant Llorenç de Morunys i Guixers... o potser no, però sempre m’agrada pensar en la significació de les coses.

Encimbellat pel puig de les Morreres, talaia de l’estació d’esquí del Port del Comte i acompanyat pel santuari de la marededeu de Lord que corona la Mola, a tocar de sant Llorenç, serpenteja entre muntanyes esquerpes i agrestes, com si d’un joc es tractés, ara es mostra, ara no, ara un trosset, ara quasi tot…

Sobretot des de la bonica plana verda del santuari, després de descobrir la bellesa petita, però exquisida de sant Serni del Grau, contemplant com el cel ens acaronava, absorta en pensaments sense nom i  mentre una àguila volejava sota els núvols, he estat contenta de ser-hi, feliç de saber-me estimada, agraïda per tants dons rebuts, enamorada de Tu.






Glòria  Vendrell Balaguer
Juny de 2022

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa