Bagà



Bagà havia estat sempre un poble de pas cap al túnel del Cadí, ho havia estat fins aquest cap de setmana que hi hem passejat i caminat pels seus entorns.
Antigament emmurallada, solament en queda algun petit vestigi. La seva església parroquial dedicada a Sant Esteve és una transició entre el romànic i el gòtic, les parets despullades dels afegits del temps, la seva bonica portalada i els arcs de mig punt i ogivals, en donen testimoni. Capital històrica de l'Alt Berguedà, filla de la baronia de Pinós, amb un centre d'interpretació del catarisme… Molta història fins que la crisi del carbó la va fer petita i per dir-ho d'alguna manera menys important.
Però la importància rau en qui la mira, en qui la visita, en el bon gust que deixa sorprendre's per una trobada de gegants i per les colles geganteres, però sobretot per una estona creuant l'antic pont medieval sobre el Bastareny per anar al "Parc de la vila de Bagà" i adonar-se com la primavera engalana qui vol, com vol i sense distincions de cap mena.

Com el ruixat de primavera que amara la terra. 
Os 6,3







Glòria Vendrell Balaguer

maig 2024



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa