Port de Bujaruelo

Bujaruelo és a tocar del parc nacional d'Ordesa-Vinyamala. Hi vam ser l'estiu passat, però aquesta vegada amb una nova ruta: el port de Bujaruelo que fa frontera amb França. 

De nou hem passat el pont romànic des de sant Nicolàs de Bujaruelo, deixant el riu Ara a l'esquerra i enfilant-nos sense espera, primer per bosc i ombra i després per pastures,  fins que hem sigut dalt, amb una fresca ben bona i un vent que la feia més bona encara.

Fa anys  vam anar al circ de  Gavarnie i recordo perfectament que el lloc ens va enamorar, per això tenia l'esperança de poder veure'l de nou des d'una nova perspectiva. La veritat és que  s'hi pot accedir des del port amb dues hores més de camí, però no disposàvem ni de tant de temps afegit, ni de les forces necessàries per fer-ho, tenint en compte que després haguéssim sumat el desnivell de Gavarnie al port, que ja deuen ser més de mil, als mil que ja portàvem des que vam començar a caminar... així i tot, el circ s'insinuava, en vèiem les vores i la part alta del bosc i sentíem el murmuri llunyà de la cascada.... daienú!

De manera que ens hem conformat a pujar al petit pic Tentes, que ens ha regalat vistes immillorables del massís: el Marboré, el Taillón, el Casco,  la Cima de las Olas la Bretxa... i també del Vinyamala entre molts altres.

La baixada m'ha convençut que hem de tornar a Bujaruelo, al circ de l'Otal, que tot i que de lluny m'ha semblat preciós amb ganes. 

També en la baixada he tingut males notícies del meu pare, però  sé que ... Tinc el Senyor a favor, Ell em sosté. Salm 118



Bujaruelo (circ d'Otal al fons)


Pujant al port de Bujaruelo

                                                                             Dalt del port

Al fons pic Tentes i vall de Gavarnie
El Vinyamala (fons a l'esquerra)
El Vinyamala des del Tentes

Vista des del Tentes

 Bujaruelo


Glòria Vendrell i Balaguer
agost de 2020

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa