Valença do Minho, Guarda, Oia i Baiona

Desembocadura del Miño

Valença do Minho és una població portuguesa a tocar de Galícia. Després de la pugna entre lleonesos i portuguesos, acabà rebent aquest nom que significa "la valenta". Les muralles vaubaneses del s.XVII em recorden les de Mont-Lluís i Vilafranca de Conflent a la Catalunya nord, ja que crec que són atribuïdes al mateix enginyer francès. Més enllà de les tensions històriques, avui que ha sigut un dia plàcid i agraït, començar la ruta a Valença i gaudir dels seus carrerons, de la seva bonica església de Santa Maria dels Àngels, de la seva vista estratègica i de la compra de roba de casa, ha estat molt i molt bé.

Hem continuat fins al mirador de la desembocadura del Miño, a Camposanco- A.Guarda. La vista de la fortalesa de l'illa A. Ainsúa barrant el pas a l'Atlàntic que s'insinuava provocador al darrere, el bon dia que se'ns ha regalat, la grandària del riu i l'exuberància floral i verda  de les seves ribes, ha estat una filigrana de la natura.

Tot seguit fins al monestir cistercenc de santa maria d'Oia. Arrapat al mar com una roca, avui és parròquia del lloc i encara conserva la bellesa atàvica que li van concedir en el seu dia els monjos. Dinar allà vora el mar ha estat un petit privilegi.

Per acabar Baiona, preciosa, nítida, transparent, harmoniosa, encimbellada per antigues muralles convertides avui en parador. Hem fet el petit circuit del "Monte Boi amb vistes espectaculars de les illes Cies. Baiona És un lloc històric perquè va ser on van arribar els germans "Pinzones" des de les Amèriques acabades de descobrir, convertint el lloc en el primer indret que va tenir la notícia del "Nou món".

Un dia d'aquests que paga la pena guardar en la memòria.

Et dono gràcies perquè
les teves obres són meravelloses:
ho reconec amb tota l’ànima.
salm 139,14

Glòria Vendrell Balaguer
Juliol 2024

https://www.visitportugal.com/ Valença do Minho

Valença do Minho


Desembocadura del Miño



 Oia




Baiona





Comentaris

  1. Estoy muy orgulloso de ser tu alumno
    Y siempre lo estare, religion no volvera a ser lo mismo quando tu te vallas
    😋🥰😘😍

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa