Batec



El batec del cor és um impuls elèctric qué té com a finalitat que el flux sanguini circuli adequadament per tot el cos. Sense batec no hi ha vida.

El dia 22 de la fecundació es formen els primers teixits i el sistema circulatori embrionari els comença a subministrar aliment i oxigen. Perquè la sang arribi a tot arreu, un segment de l’aorta s’engruixeix i inicia una sèrie ininterrompuda de contraccions rítmiques. És el cor, i ja no s’aturarà mai fins a la mort de l’individu. És el primer òrgan que funciona. La resta no ho farà fins molt més tard. ( David Bueno i Torrens) 

Diu la ciència també que la capacitat del cor per generar aquest impuls elèctric rau en el tipus de cèl.lules que el constitueixen, els miocardiocits, que no necessiten cap estímul per funcionar correctament, ja que són autoexcitables, amorosament excitables diria jo.

En aquesta sístole on el cor es contrau per expulsar la sang i en la diàstole, que és la relaxació cardíaca que permet omplir el cor de sang, hi ha expressda tota una significativa dinàmica vital, ja que tota la vida serà un seguit d'estretors, contraccions i patiments,  succeits de fracions sense temps, que ompliran el cor de calma, d'assossec i de pau .

El batec de cor és l'alè de la vida, la ruaj de Déu, el batec que mai podrà deixar de bategar perquè si ho fés moriríem, com el batec de l'amor de Déu que aquest sí que mai mor, i que ja batega al compàs del petit cor del David, el nostre  sisè nét que ha de néixer i que entre tantes sístoles, ens omple la vida d'esperança.

Glòria Vendrell i Balaguer
gener del 2020




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa