Lourdes


Més enllà de la parafernàlia que envolta Lourdes, més enllà del mercantilisme, del folklore i de la superstició, hi ha una gruta petita, anomenada gruta de Massabielle, i dins de la gruta un espai una mica elevat on hi ha una imatge de "La senyora" esculpida per Joseph Hughes Fabisch, on la joveneta va dir que sempre la veia.

La gruta és un lloc de silenci, d'oració, de temps que s'atura, de tendreses i de ser prop de Maria, com ho va fer Bernadeta Soubirous.

El riu Gave que ve de Gavarnie i les meves estimades muntanyes pirinenques, unit a les ganes que tenia de ser prop d'Ella, han fet que fos un dia formidable. Un regal dins dels regals.

Em quedo amb una frase que estava a Le cachot, habitació on va viure Bernadet amb la seva família i d' on ella va sortir a buscar llenya, el dia de la primera aparició, l'11 de febrer de 1858: Déu ha escollit els insensats d’aquest món per confondre els savis; i ha escollit els febles d’aquest món per confondre els forts. Déu ha escollit gent que no compta, els menyspreats d’aquest món. Cor 1,27











Glòria Vendrell Balaguer
Juliol 2023

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa