Vall del Madriu

 

Hi vam anar fa bastants anys amb la Cristina i els bessons i ens va agradar molt llavors i avui altre cop, sabent però, que el millor no ho hem vist, perquè el més exquisit és al bell mig de la vall, i com que l'accés no és fàcil, per poder veure-la tota es fa necessari fer nit en algun refugi. Fa  dos dies hi vam ser a l'altre extrem, perquè a la vall s'hi accedeix a banda des d'Engolasters  i a l'altra des del Grau Roig. 

És una vall d'origen glacial, com moltes, patrimoni de la humanitat, té forma d'U i drena la conca secundària més gran d'Andorra, es poden veure les traces de les glaceres sobre el granit de la zona coneguda com el Roc de l' Estall, el fred intens durant alguns segles va fer que els pocs habitants reculessin i l'abandonessin definitivament, en queden algunes mostres, com les bordes enrunades del costat del refugi  Fontverd, els llogarets d'Entremesaigües i Ramio, la Farga...

Com que era d'hora i com que la fresqueta era bona, al principi del camí ens han acompanyat els trins de  reietons, pinsans, respinells i mallerengues , segurament amb algun que altre esquirolet que ens espiava... Ja de tornada, una parada obligada a sant Miquel d'Engolasters ha acabat d'arrodonir-ho, però el millor de tot, l'aigua, aigua sorollosa, aigua fresca i transparent, aigua vigorosa,  aigua en forma de riu, de salt, d'estany, de font o de rosada ... Però sempre aigua de vida.

Com la cérvola es deleix per les fonts d’aigua, 
també es deleix per tu la meva ànima, Déu meu.

Salm 42










Glòria Vendrell Balaguer
juliol 2022

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa