Sorteny: Refugi i llac Estanyó

Un dia sorprenent en tots els sentits, esperàvem pluja i no ha plogut, després  de Tristaina, del Madriu, dels Pessons, però sobretot de la Tossa de Lles, que va ser espectacular, pensava que seria un dia bonic com sempre, però un dia més, i no, no ha estat un dia més, ha sigut un dia de nou meravellós. És per això que m'agrada tant la muntanya, és que sempre et sorprèn!

Més que la vall del Sorteny crec que l'hauríem d'anomenar la vall de les papallones, de les marmotes i de les flors. Malgrat els estralls de la sequera, hi havia precioses flors arreu,   fins i tot eren boniques les seques  contrastant el seu groc arraulit  amb els altres colors, parelles de papallones a joc amb l'entorn volejaven sense por, el refugi de la Borda a mig camí , els  xiscles de les marmotes, avisant-se entre elles de la nostra presència, el murmuri de l'aigua  i la Pica de lluny.

Però el millor de tot ha sigut quan deixant enrere el bosc , l'horitzó s'ha obert davant nostre, com un regal acabat de desembolicar , perquè la bellesa més pura, amb tot la seva esplendor, se'ns ha mostrat, sumptuosa,  opulenta i tremendament  suggerent ,  fins  arribar al llac que ens ha regalat el  bocí de repòs que hom voldria guardar dins per sempre.

Les fotos no fan justícia, però m'he tornat a enamorar.












Glòria Vendrell Balaguer

juliol 2022

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa