Manresa i el miracle de la llum


Aquesta setmana  he fet una ruta  per Manresa amb els alumnes , amb  l’objectiu de treballar el crèdit de síntesi al voltant de la  capital del Bages. En els dies previs els hem passat un vídeo sobre la ciutat anomenat “La llum que portes dins”. I és que a Manresa es celebra,  de fa anys i pams, la Festa de la Llum, que commemora un fet miraculós, segons el qual un raig de llum provinent de Montserrat  que va entrar pel vitrall de l’església del Carme, va convèncer  el bisbe del moment per autoritzar la construcció de la sèquia, que fins a l’actualitat ha servit per abastir d’aigua la població.

Fa anys vaig fer una treball a la facultat que vaig titolar “L'Ètica a la llum de la llum”, per Nadal vaig fer un parells d’entrades sobre la llum, últimament penso que per una nena, m’agrada molt el nom de Llum, la llum de tot tipus  m’ha suggerit molts dels meus poemes i si vaig rumiant, cada cop em  venen al cap més i més referències lluminoses.

No sé si Manresa porta dins alguna llum, la que els queda del miracle o la que sigui, però jo en porto una dins, que de tant en tant, es deixa tocar amb la punta dels dits. 

No per casualitat Aquell que jo estimo va dir de si mateix “Jo sóc la llum del món”. A la llum doncs de la Pasqua que és a prop, m’ha alegrat caminar amb adolescents i arribar fins l’església del Carme i veure l’antic vitrall ara reconstruït i adonar-me des del turó de la Seu, que les ombres tenen por de la llum i que per més que s’hi capfiquin, mai podran vèncer.

" He desitjat ardentment menjar aquesta pasqua amb vosaltres" Lluc 22,15

Glòria Vendrell i Balaguer
Març 2021

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa