Un conte molt especial

Dibuix del Pau: La família a la muntanya
El Pau, la Maria i els seus pares va anar a la muntanya a buscar maduixetes de bosc, però com que feia un dia preciós, van decidir que ja les collirien a la tornada i que primer pujarien fins el cim per contemplar el paisatge, sense saber que el llop de la Caputxeta s'havia escapat del conte i que els seguia de ben a prop... des de que el caçador el va fer fora de casa de la iaia, com que li costava molt atipar-se per menjar, va decidir canviar de conte... a veure si aquest cop tenia una mica més de sort!... Però quan el llop ja era a prop de la família, disposat a menjar-se algú, ve't aquí que es va sentir cridar la cosineta Abril:
     - Espereu-me que jo també vull anar amb vosaltres!
Quan va arribar on eren, els va ensenyar la caixa que havia construït, "per posar insectes", deia tota emocionada
Dibuix de l'Abril: capsa màgica on es poden guardar uns insectes que mai has vist
Així que el llop es va fer enriere i va fugir corrents, no fos que el possessin a ell en aquella maleïda caixa plena d'insectes que l'acabarien picant i deixant el cos ple de bullofes molestes i enredones! ja tindria una millor ocasió....
Dibuix del Quim: "una cartera per anar a l'escola de color blau i un ocell, una rotllana de color blau, una altra de color rosa i un parc"
Buscant maduixes i insectes que ningú havia vist mai, a sobre d'unes pedres, en un racó del bosc, es van trobar aquest estrany missatge, escrit en un paper : "una cartera per anar a l'escola de color blau i un ocell, una rotllana de color blau, una altra de color rosa i un parc"..... l'Abril va recordar que el seu germanet  Quim havia fet aquell dibuix feia uns quants dies, quan eren a casa dels avis..... què hi feia allà aquell dibuix?.... i on era el Quim????

Van anar tots a casa del Quim per veure si hi era, però la casa era buida ... solament van trobar la seva pilota preferida trencada i desfeta en mil bocins escampats pel menjador!!!!

Dibuix de l'Aina: "Una pilota que s'ha trencat"
El Pau que era el més gran va dir que havien d'anar a trobar les papallones tafaneres que vivien prop de l'arc de sant Martí, perquè elles sempre ho sabien tot...

Les papallones els van dir que el llop havia anat a la casa del Quim i com que no trobar res per menjar, que es va enfadar molt, va trencar la pilota de la ràbia que tenia i es va emportar un dibuix que havia fet el Quim, i que segurament era aquest el dibuix que havien trobat a la muntanya...

També van explicar que havien vist els avis, anar amunt i avall sense parar, una mica neguitosos i que havien escrit els seus noms a l'arc de sant Martí per no oblidar d'explicar-ho després a qui ho preguntés. Les papallones eren molt sàvies però ja eren velletes i a vegades se'ls oblidava algunes coses. haurien de preguntar als avis doncs!

Abans d'acomiadar-se, les papallones van dir a la Maria que portava un vestit tan bonic com les seves ales!

Dibuix de la Maria: "L'arc de sant Martí pels avis"
Els avis els van explicar que el llop de la Caputxeta rondava per allà i com que no tenia cara de bones intencions, doncs que van aprofitar un moment de distracció de l'animal i li van dir al Quim que s'agafés ben fort a  la corda del globus que havia a l'habitació de l'Abril... 

I van bufar i bufar i bufar..... i ho van fer tan fort, que el blobus es va enlairar, amb el Quim ben agafat. La pilota amb la que el nen jugava no se la va poder endur, perquè si l'agafava, els dos pesaven massa i el globus no podria volar. 

Però el globus va volar tan amunt i tan de pressa que ara no sabien on parava ni com hi podien arribar... què podien fer ???

Van demanar ajuda a la cosineta Aina d'Anglaterra , que hi entenia molt de globus. Així que  va venir amb un avió , es va posar les seves ulleres de pensar  i va fer un mapa de trobar globus , per  poder orientar-se en el bosc .

Així que mans i mànigues, el Pau, la Maria, l'Abril i l'Aina van marxar cap el bosc fent servir les indicacions del mapa que havia fet la cosineta anglesa.

Van caminar hores i hores sense parar perquè eren valents i estimaven molt el Quim, però quan van arribar al lloc precís que els indicava el mapa, es va posar a ploure i els núvols no deixaven veure res.... el globus i el Quim es van perdre en la foscor i el pitjor de tot!, l'aigua de la pluja va esborrar el mapa que havia fet l'Aina... estaven perduts?????

NOOO, perquè  la jirafa del conte que encara no està inventat, va dir que els ajudaria. Amb el seu coll tan llarg, podia mirar més enllà dels núvols per agafar el globus del Quim.

Els cosins van pujar al llom de la jirafa disposats a salvar el petit, però quan van ser sobre els núvols i van veure el globus del Quim, el llop que els havia seguit tota l'estona, volia atacar la nostra amiga jirafa... tot estava perdut de nou???

NOOO, perquè El Quim es va posar la disfressa de Buzz Lightyear i va amenaçar el llop amb els seus raigs espacials. El llop la mar d'espantat, va decidir tornar al conte del que mai hagués hagut de  sortir

Dibuix de l'Abril: "Un nen que se li ha escapat el globus i s'inventa un mapa per agafar-lo, i quan el mapa es va esborrar, la jirafa que tenia el coll molt alt, va poder agafar el globus"
Es van reunir tots en el bosc, el Pau, la Maria, l'Abril, el Quim, l'Aina, els papes de tots i també els avis.... i quan van ser a casa de nou, van fer una festa, van explicar el conte del Llop que havia marxat del conte i van fer un pastís amb les maduixes que havien trobat de tornada, per celebrar que aviat naixeria un nou cosinet, el David!

I ve't aquí un gos, ve't aquí un gat, aquest conte ja s'ha acabat!!!

Glòria Vendrell Balaguer
abril del 2020



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa