Contes del Regne Unit: Rowlands Castle



Al comptat de Hampshire hi ha un poble anglès que en algun moment de la història havia estat un castell. Ningú  sap ben bé on queia, però el record de què un dia va ser-ho, es manté en el seu topònim: "Rowlands Castle".


Diuen que una nena divertida, que parlava el llenguatge dels arbres, dels cargols, de les flors i de les praderies, va anar-hi un dia per resoldre l'enigma del lloc del suposat castell. Va viatjar de lluny, emportant-se la seva motxilla de dinosaures que la protegia sempre de tot mal. 









Emocionada pel viatge i decidida a tot, va preguntar a l'arbre vell  a les flors que guarnien la plaça, a les vetes marronoses dels troncs caiguts, va demanar a la seva iaia que escoltés atentament la remor de les fulles, ella i l'avi van seguir el cargol que vivia a la pradella  de feia temps.... però tot en va, res de res, ningú sabia on parava el castell!


La casa gran que hi havia al capdavall de l'arboretum i  de la gran prada verda, guardava el secret de tot plegat. Mai l'havia desvetllat a ningú però com que la nena, a cabuda  no la guanyava res i com que es va quedar allà disposada  a tot, i com que a totes hores preguntava a la casa amb insistència, aquesta, finalment cansada de tantes preguntes i de tanta tossuderia, va defallir i li va mussitar el secret a cau d'orella amb la condició que mai no ho expliqués a ningú.

La veritat és que l'enigma va continuar igual per a la gent de Rowlands Castle , però hi ha qui diu que des de llavors, alguns matins d'estiu, quan el sol enlluerna la prada, entre els arbres i el vent i al voltant d'una torre de pedra situada sobre un terrat en relleu anomenat motte , s'escolten rondalles de normands i riallades de nena.

Glòria Vendrell i Balaguer
juliol de 2020

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa