sant Jordi 2016


Avui podria parlar de què hi ha de veritat , què hi ha de llegenda i què d"afegitons a la història de sant Jordi, però de confessar que ho trobo irrellevant.

El que sí sé, és que any rere any és una festa que ens enganxa perquè necessitem creure, la humanitat necessita creure , que el mal no tindrà l'última paraula de la història, especialment en el temps que correm on sobreabunda la violència, la solitud i la guerra.

Així doncs , una altra història de sant Jordi:

" De sobre la terra s'estremí i de les sevess entranyes en va sortir un foc gegantí. Les gargamelles del drac van vomitar tot el verí dins el mar i va clavar les urpes als peus de les muntanyes. Les ciutats van omplir-se de tota la gent que fugia esperitada, van alçar muralles i frontisses i es van armar fins les dents, però res va ser suficient per plantar-li cara al drac.

Quan tot semblava perdut, els núvols van esbossar en el cel una silueta cavalleresca.

La seva sola imatge va atemorir el drac, va temperar el foc, va endolcir el verí i va curar les ferides de les muntanyes.

La gent que s'amuntegava a les ciutats assetjades es va adonar de que no va caldre ni combat ni llança....

I tot es va omplir de Roses vermelles per la sang vessada, però elles van amagar per sempre la ferum que havia deixat el drac amb el seu rastre "

Glòria Vendrell i Balaguer

Sant Jordi 2016

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa