El cicló

www.conocemundo.es
Quan es va obrir la finestra el primer cop, van volar per l’habitació uns quants papers que estaven sobre l’escriptori , els quals van quedar sota el llit desordenats i amagats de la resta de coses.

L’escalf nocturn del llit encara impregnava els mobles i els objectes de l’estança, però amb la segona ventada sobtada, les ales de la finestra van espetegar contra la paret amb violència. Ningú no podia protegir el lloc perquè eren hores de ningú, així que en aquest segon obrir i tancar de finestra, quan es van trencar els vidres en trossos grans i menuts, van acabar de volar els papers que quedaven sobre l’escriptori així com els llibres ,els discos , els vídeos , els CDS ...

L’escalf va abandonar l’habitació empès pel vent que irrompia amb una força creixent. Coixins, roba de llit i les coses que pesaven menys van formar petits remolins sords i fugaços. En cada obrir i tancar de finestra, que ara ja no tenia vidre, cruixia la fusta i grinyolava el que encara quedava dempeus.

L’última ventada va irrompre amb tal força que va arrencar de soca-arrel la finestra de la paret. Cargols metàl·lics, i trossos de fusta es van barrejar amb les petites joies i penjolls que es guardaven a les capsetes artesanes, amb la roba menuda i amb tot el que va vomitar l’armari quan va ser abatut... les paraules escrites i llegides se les va endur el vent qui sap on, els sons,les olors i els colors es van tornar inapreciables, les fotografies i els records de tant de temps protegits i desats, es van perdre en el núvol vaporós ...

Però el pitjor de tot va ser aquella remor que va anar agafant ímpetu i prenent cos. Una nebulosa en forma de remolí ho va xuclar tot. Com un embut doncs, el tot va ser engolit per un estret forat i va anar a parar a algun lloc que no era visible per ningú.

Al capdavall de tot vaig quedar jo tota sola, postrada , enyorada, indignada, abatuda i perplexa si voleu, però convençuda de no fer altra cosa el que em quedés de vida , que buscar el cicló que m’havia deixat a mi.

Glòria Vendrell i Balaguer
Novembre del 2013

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa