Què és la perfecció?

Les coses perfectes no existeixen. La perfecció no és inherent a la vida humana. Pertany a un àmbit que no és el nostre. Podria ara perdre’m en divagacions sobre quin és aquest àmbit, però no ho faré perquè seria un altre tema.

Ahir a la tarda , en un d’aquests grans magatzems on venen coses per a la llar, em va cridar l’atenció un cartell, que fent referència a la gespa artificial, deia alguna cosa així com “ Sempre està igual de verda i bonica. No cal fer-hi res “... i el cas és que avui diumenge que he estat a casa dels pares, m’he alegrat tant de veure un tros de gespa natural que el meu pare cuida amb cura tot l’any per a nosaltres !

És veritat que la gespa de casa dels meus pares dura molt poc temps bonica, perquè la trepitgem tot l’estiu, hi mengem, hi juguem ens hi banyem etc i també és veritat que si es pogués fer justícia amb aquestes coses, realment no pagaria la pena, tot un any de sembrar, plantar, replantar, cuidar i protegir, solament per a dos o tres mesos d’estiu... però sortosament les coses de debò no funcionen així.

Probablement arribarà el dia en que el meu pare no es pugui cuidar de la gespa del jardí i que quan arribi aquest dia sigui una bona solució una gespa artificial. No ho nego, però del que jo parlo és d’una altra cosa.

Parlo de que la perfecció no és l’absència de defectes, ni tampoc ho és la bellesa uniforme. Parlo d’una bellesa imperfecta o d’una imperfecció bella, diem-li com vulguem! Al darrera de cada “imperfecció” hi ha una mà que treballa, un cor que vetlla, un desig que pretén ser comprès... i totes aquestes coses mai poden ser uniformes . 

És per això que no es pot comparar la bellesa d’un bosc amb la d’un jardí, per bonic que sigui , ni la bellesa del mar amb la d’una piscina ,per treballada que sigui, ni la bellesa d’un gerro de flors naturals amb un centre de flors de mentida, per fantàstic que sigui, ni la bellesa de la creativitat humana amb la intel·ligència artificial, per superdotada que sigui, ni la bellesa de la nostra realitat  amb els ideals que tenim de bellesa , per sublims que siguin.

Glòria Vendrell i Balaguer
juny del 2013

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa