La vall d'Ora : Busa i Sant Pere de Graudescales

A vegades passa, que un té  una idea i que al final aquesta acaba sobrepassant en gran manera totes les expectatives... 
He de reconèixer que el pla de Busa ha estat una sorpresa !
Un pensa que el món s'acaba en el que veu, que més enllà de les cingleres no pot haver altra cosa millor que el que ja coneix... i vés per on  que s'equivoca.
I resulta que les sorpreses no acaben, perquè d'aquell punt de mira imponent i majestàtic, en surten camins insospitats que van a llocs dels quals un no en tenia ni idea de la seva existència. És una delícia trobar-los.Una delícia per al cos, per a l'ànima i per a la ment.
I el cas és que mentre es camina, un també va trobant diminutes placideses que obviem en el nostre anar i venir del dia a dia :  que si el groc de les margarides, que si els corbs, que si el tronc que mira, que si el lila de les violetes, que si el sol, que si l'aigua llisca,, que si l'herba tupida, que si l'arbre de sol...
I des d'aquell bell punt d'on et sembla que no et bellugaries, l'esguard es fa dens i suau i els ulls deixen de veure i aprenen a contemplar les coses que solament demanen ser-hi per ser boniques: no solament la neu dels Rassos de Peguera , la cara sud del Pedraforca o altres muntanyes de l'indret, sinó també les aigües ocultes i quietes,  i el recer del vent i el silenci que salta i bressola la terra , i  el verd petit i el blau que es perd...


La vall d'Ora ens espera. Ho fa a tothom. Obre les portes a poc a poc i ens desvela secrets, petits si voleu, però d'aquells que es queden enganxats hores i hores en els plecs de la pell : el romànic de Sant Pere de Graudescales , la pedra blanca, el abssís rodó, la nau sòbria, la volta de canó, l'embolcall de pi roig  i de roca... i serpentejant com un vailet, el riu Aiguadora que nit i dia perfuma com l'oreneta i xerroteja com el colom .


 I al final ve la calma i la veu que ressona i  la remor que no acaba i el doll que goteja i l'amor de debò.

Glòria Vendrell i Balaguer
maig del 2013

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa