El conillet del circ de Pasqua que vivia dins d’un barret


Van arribar les vacances de Pasqua i va arribar també l’esperat dia del Petit Circ de Pasqua , que cada any venia a la ciutat .
La senyora Abrilina frisava per veure l’espectacle. Quan va sortir el presentador negre, ella va començar a aplaudir tota emocionada.

El presentador negre va anunciar el trapezista, el pallasso, el músic, el mag del coixí i el cavallet blanc. Entraven a l’escenari un per un, i saludaven al mig dels aplaudiments de tothom.

Però sempre s’oblidava de presentar el conillet de dins del barret del mag.

-          - Que comenci la funció!!!!! – va cridar el presentador negre

Passaven els minuts , els minuts, els minuts.... i l’escenari restava ben buit.... no sortia ningú !!!

Finalment i després de molta estona, el presentador negre va sortir de nou, tot compungit, i va dir que per una estranya raó, tots els personatges havien desaparegut misteriosament. Ningú entenia què havia passat.

La senyora Abrilina va decidir fer alguna cosa per ajudar i va sortir al carrer per veure si trobava alguna pista dels nostres amics del circ.

Després de molta estona de córrer carrers i places, veient que no trobava res ni ningú , es va asseure al terra, ploricosa i trista, pensant que mai més tornaria a gaudir amb els seus amics del circ...

Mentre plorava, es va adonar de que alguna cosa se li bellugava a la faldilla..... ?????.... quin ensurt ! sense pensar-s’ho dues vegades, amb un moviment ràpid va aixecar les faldilles i va agafar pel coll allò que s’hi havia amagat.

-          -Què fas aquí ???- va preguntar la senyora Abrilina?
El conillet de dins del barret, tremolós i espantat, va començar a parlar:

-          -He aconseguit escapar perquè m’he amagat ben amagat, dins del barret !... han vingut els homes de xocolata, i s’han endut tots els meus amics del circ, perquè diuen que els necessiten per posar-los de guarniment en les mones i dins dels ous de pasqua

-          - Hem de fer alguna cosa per ajudar-los a escapar ! – va dir la senyora Abrilina- els dos ho aconseguirem!

La senyora Abrilina, amb el conillet de dins del barret ben amagat sota les seves faldilles,  va trucar a la porta de la fàbrica de xocolata
       -Pom pom !
       -Què vol senyora ?
       -Vull comprar una mona de pasqua ben gran ! ...

Mentre la senyora Abrilina entretenia el porter de  la fàbrica de  xocolata, el conill de dins del barret es va colar dins de l’edifici. Va remenar-ho tot incansablement fins que va trobar els seus amics. 

Els va treure d’un a un, amagats dins del barret, mentre la senyora Abrilina continuava,  xerra que te xerra, amb el senyor de la porta:

- Aquesta tampoc m’agrada, en vull una d’especial.... aquella tampoc em fa patxoca perquè és massa dolça.... la del costat te l’ou massa petit.... bla bla bla bla bla

Quan el conillet va acabar de treure tots els seus amics dins del barret, la senyora Abrilina es va despedir del porter dient que no li agradava cap de les mones que tenien i que la compraria en un altre lloc...

Ho havien aconseguit ! havien rescatat els seus amics !

Aquesta vegada sí que estava content el presentador negre ! tots van fer les seves actuacions i la senyora Abrilina aplaudia sense parar.

Durant l’actuació del mag, el conillet va sortir de dins del barret , va mirar la senyora Abrilina i tots dos es van picar l’ullet.

Des d’aquella pasqua, cada vegada que el circ viatjava pel món, sempre que el presentador negre  presentava els actors, mai s’oblidava de presentar  i ho feia el primer de tots, al nostre amiguet, el conillet de dins del barret.

I Ve’t aquí un gos, ve’t aquí un gat, aquest conte ja s’ha acabat!

Glòria Vendrell i Balaguer
Març del 2012


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa