El silenci per redirmir-la, la paraula

(...) per què el silenci és el lloc més adequat per a l'oració i la pregària? per què el silenci és la matriu fecunda de la paraula? tal vegada, perquè és condició de l'escolta i de la proximitat ?... els rius més grans són els més silenciosos. El silenci, és efectivament, un exercici de sortida i d'accés. De sortida del que tapa i d'accés a la serenitat i a la calma. De sortida del soroll i de les notícies tòpiques i insignificants i de troballa de les engrunes de l'excel.lent.
(...) aquest silenci que acompanya i que consola és la primera paraula
(...) " pau i bé" ( salutació franciscana), no són conceptes abstractes, sinó l'expressió que al.ludeix al mateix que tota paraula de la mare-xiuxiueig amorós- amb la qual s'embolcalla el nadó ,a tota paraula silent  i ubiqua de l'amic i també acollidora, i a la paraula del mestre : com es podria ensenyar sense acollir ?
  (...) la paraula fa d'abric i el text és com el teixit, si és bo acarona la pell i protegeix del fred.
(...) es demana i es prega perquè s'està en la precarietat. Es demana, sobretot pels altres. I es prega perquè tot és un misteri. L'home és prec. (...) pregària i oració en que es manifesta més l'orant que el destinatari. Quan hi ha calma, és com si l'oració mantingués el món. Puja amunt, s'enlaira i obre les portes del cel.
 Josep M. Esquirol
Inauguració del curs acadèmic ISCREB
2010-2011
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa