Oloumuc. Svatý Kopeček


Tot i haver estat una visita curtíssima, Oloumuc ens ha deixat bon gust de boca . Un tastet inoblidable. es tracta de la capital històrica de la Moràvia arrelada ens uns primitius  assentaments romans. El seu casc històric és el segon més gran que es conserva al país després de Praga.

A solament 8 km de Oloumuc ens trobem amb l'anomenat " turó sant" (Svatý Kopeček) lloc de repòs, d'oci i de pelegrinatge. Des de lluny s'albiren els grocs i les torres de la  basílica menor de la Visitació. Es tracta d'una església barroca (barroquíssima per dins). Es diu que és un lloc sant, perquè segons la tradició allà es va aparèixer la Mare de Déu a un fabricant de vins,Jan Andrysek, que havia promès construir una capella quan es fés ric . Perdut enmig d'una tempesta de neu i en perill, l'aparició de la Mare de Déu, li va recordar la promesa feta i de seguida va promoure la seva construcció amb l'ajuda dels monjos "mostenses", amos del terreny. La capella va ser cremada a la guerra dels Trenta anys i refeta posteriorment. Joan Pau II quan la va visitar el 1995 , la va convertir en Basílica menor.

Al marge de la història , el lloc és realment privilegiat. Ha estat una aturada agraïda que aprofitem per donar gràcies a Aquell que sempre ens estima.

catedral de sant Wenceslau
(Horní náměstí, Plaça Alta)
monument  a la Santíssima Trinitat

Basílica menor de la Visitació
Basílica menor de la Visitació
Svatý Kopeček
Svatý Kopeček
Glòria Vendrell i Balaguer
agost del 2016

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa