Més que literatura

Anècdota interessant ... 
en un castell anglès on sovint es celebraven sopars literaris, un dia l’amo del castell que era un actor formidable, després de recitar de memòria els textos que els presents li demanaven, es va dirigir a un mossèn que estava callat feia estona:
- digui’m vostè que vol que reciti
després de molt insistir, el mossèn li va demanar que recités el salm 23... acte seguit, el senyor del castell , amb molta solemnitat va començar a recitar: “ el senyor és el meu pastor no em manca res, en prats de herba fresca etc etc... quan va acabar, tots els presents van aplaudir-lo vivament.
El senyor del castell es va tornar a dirigir al mossèn:
- faci’m  ara el favor de recitar-lo vostè el salm, que veiem que està tota l’estona molt callat.
Després de insistir molt, perquè el mossèn estava avergonyit i no gosava, al final es va posar dempeus i el va recitar tot sencer, d’una manera senzilla. Quan va acabar ningú va aplaudir i es va produir un silenci.
El senyor del castell, impressionat , va dir el següent:
-s’acaba de produir una cosa molt interessant que no sé si heu endevinat : jo he demostrat que coneixia el salm 23, però aquest mossèn, ha demostrat que coneixia al Pastor.


La literatura és bella per se , però sovint passa que pensem en clau d'eficàcia i si no entenem un text, una música, una pel.lícula, una poesia.... doncs passem pàgina i ja està.
És una llàstima perquè darrera tota paraula, que sempre és art, hi és la bellesa de qui la pensa, de qui la diu, de qui l'explica...
Passa amb la Paraula de Déu i passa amb la paraula diària de tantes coses que passen i passen, sense que li prestem ni una sola mirada.
Qui descobreix la paraula atenta i oculta de cada coseta o cosassa, si més no, ha fet forat, una mica, en la llarga i eficaç jornada.

Glòria Vendrell i Balaguer

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa