dimecres, 29 de juliol de 2015

Bossòst


Bossòst és un poble de la vall d’Aran , a peu del Garona, a cavall entre terres catalanes i franceses. Està emplaçat per damunt dels 700m, al començament de la muntanya de Casteras. Si hom hi vol trobar el poble antic, s'ha d'enfilar una mica, camí de les ermites de sant Joan Crisòstom i de sant Cerat. Arran de riu el que hi trobem és la part relativament moderna on hi abunden les botigues , de cara al veí francès. Es tracta de botigues un pèl eclèctiques, perquè hi podem trobar des de cistells de rovellons i productes de la terra, fins a  paelles gegantines i vestits de sevillanes.

Per la vessant nord de la muntanya de Bossòst hi serpenteja  la carretera que va a Bagnères de Luchon. La frontera  ( el pas del Portilló) és a tocar, però abans ens delecta amb un bosc magnífic de pins, avets i faigs, que si a l'estiu s'engalanen de verds, a la tardor es converteixen en un esclat de color.

Així doncs, el poble aranès, flanquejat per muntanyes ben altes, guarnit amb teulades de pissarra, destacat per l’església parroquial romànica de l’Assumpció de Maria del s.XII i arrodonit per set capelles menudes quasi inadvertides, té el regust de les coses boniques i la bellesa pirenaica que li és pròpia.

A l’arribar faig meves les paraules de l’himne de vespres : “ Queda’t amb nosaltres “...

església romànica de l'Assumpció
La Garona a Bossòst
teulades de Bossòst
capella de Sant Sebastià i sant Fabià

Glòria Vendrell i Balaguer
26 juliol del 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada