Winchester agost 2017

Winchester va ser la primera capital anglesa (abans que Londres) ; Es troba  a l'extrem occidental del parc nacional South Downs; Per anar als seus orígens ens hem de remuntar a la ciutat romana de Venta Belgarum; Encara són visibles algunes restes de muralla romana, sobre la qual es va edificar el mur medieval, encara dempeus a la ciutat antiga.

Restes de la primitiva muralla romana



És molt coneguda  i un referent,  la seva catedral gòtica , que entre altres coses, és la que té la nau més llarga de tot Europa, i lloc on va ser enterrada la famosa escriptora Jane Austen, autora de conegudes obres, com "Sent i sensibilitat" i "Orgull i prejudici".


catedral



També és digne de destacar  el  Winchester College, que és l'escola pública més antiga d'Anglaterra encara en ús




La Buttercros, del s. XV situada a Hight street és un monument estimat i molt significatiu en la història de la ciutat.; Es diu que va haver un intent de desmantellar el momument i que la gent del lloc va organitzar un petit motí per impedir-ho.



La ciutat honora  amb una estàtua  el rei Alfred (s.IX) , que va ser qui defensar amb èxit el seu país de la invasió wikinga; En el moment de la seva mort es va convertir en el governant dominant a Anglaterra. 


El castell de Winchester és també un dels llocs mítics que cal visitar. Malgrat que solament vam ser a temps de veure'l per fora, això no treu el regust màgic que contagien les seves parets i el seu entorn, ja que dins, en el gran saló,  s'hi guarda la llegendària taula rodona del Rei Artur ( llegenda de Camelot)




El castell de Wolvesey era el palau dels bisbes normands. Tot  i que avui solament en queden dempeus quatre parets i algunes despulles, se sap que va ser construït sobre una estructura saxona primitiva ; Va ser també  lloc de recepció del rei espanyol Felip II i Maria Tudor, abans de les seves noces a la catedral.



Altres construccions boniques i dignes de tenir en compte entre altres, són el Winchester Guildhall, d'estil gòtic (seu de l'oficina de turisme) i l'hospital de la Santa Creu, construït al s. XII, però per a mi la millor construcció, és curiosament la que no ho és: el riu Itchen que circula pel centre de la ciutat, perfumant carrers i omplint de frescor i de color el que la pedra sola no és capaç de fer...una autèntica delícia!

Winchester Guildhall
Hospital de la santa Creu 


La catedral (esmentada al principi)  va ser construïda originàriament el 1079; Així doncs  hi trobem elements i formes arquitectòniques que van  des del s.XI , fins ben entrat el s. XVI. Un passeig tranquil per les seves naus i estances en donen una idea ràpida i prou clara.

Exterior de la catedral
Nau central i vitrall


Creuer nord

Murals s.XII-XIII (capella sant Sepulcre) 

Cripta

Icones i "forat sagrat" per on accedien els pelegrins , per estar més a prop de sant Swithun, patró de la catedral

William Walker, famós bus de Portsmouth  que va aconseguir apuntalar els ciments de la catedral
 per a la seva restauració en el s.XX
Cor ( el més antic d'Anglaterra que es conservi gairebé intacte)

Cor
Pila baptismal s. XII





Ha estat un altre dia plàcid i entranyable, un dia de veure coses, però també de pares, avis i fills... una mena de turisme gratament amenitzat per xumets, bolquers, cançons de bressol i per una mama que alleta on pot,  una nena més bonica que res .

Glòria Vendrell i Balaguer
agost del 2017

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa