Nadal petit


Feia dies que aquella llum esplendent brillava sense vergonya. Fixa en el cel parpellejava sense parar. Des de que va aparèixer, a ella  li era igual que fos nit o que fos dia, perquè brillava i brillava expectant i preciosa. El seu reflex no en sabia res de les hores ni del pas del temps ni del dia ni de la lluna, ni  de res .

De tant en tant alguna petita espurna de llum  baixava fins l'escorça de  la terra i es tornava una delícia pels més petits. La gent gran no tenia temps per  mirar el cel i no s'adonava del bonic espectacle que s'hi oferia. És per això que no escoltaven els nens quan aquests els explicaven coses inverosímils sobre una llum blanca juganera i bonica que de tant en tant els venia a visitar.

Però no sempre va ser així.

Amb el soroll de la festa,  tips de mirar-se el melic,  un dia es van enfilar a la muntanya buscant trobar-hi el silenci perdut. 

I el van trobar entre els matolls i rere els arbres i en el xiuxiueig de les pedres lliscant el vent ... a poc a poc la llum els va embolcallar , els va mostrar la claror més diàfana  i  els va revelar el millor dels secrets .

Tot i que la vida i el seu tràfec va fer  que a vegades oblidessin  el que va succeir la nit de la festa, res va poder ofegar mai,  aquella llum esplendent que sempre brillava i brillava ,expectant i pacient.

Glòria Vendrell i Balaguer
desembre del 2016

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa