Però
“Hay que tomar una de estas dos resoluciones: fe o ateísmo.
La indiferencia, el libre-pensamiento, las domésticas, alicortas - incredulidad o descreimiento -
no son sino varios intentos para demorar la gran decisión,
"la apuesta ".
J.L Aranguren
Però en realitat , apostar per creure , o per dir que Déu no existeix, no deixa de ser , les dues cares de la mateixa moneda. En qualsevol dels dos casos, apel.lem algú que és fora de nosaltres.
Però en els dos casos hi ha dos interlocutors : un que parla i l’altre que sovint calla.
Però, com que som fills de l’empirisme i estem tan acostumats a les evidències i als absolutismes, ens resulta molt complicat treure conclusions en àmbits diferents.
Però, no tenim més remei que pensar a Déu, des de les nostres premisses, i això és el que fem.
Però, sortosament, Déu no és com nosaltres, és més que nosaltres, és radicalment diferent de nosaltres, és l’ALTRE, és inabastable, inefable...
Però Déu també és “en nosaltres”, és proper, es fa experimentable, amable, perquè prefereix insinuar que demostrar, seduir que imposar, esperar que marxar, enamorar que castigar...
Però malgrat tots els nostres “peròs”, ens urgeix apostar. A la cap i a la fi, a la vida de cada dia, contínuament apostem per coses supèrflues i quotidianes, sense fer-nos cap problema. També apostem per decisions de més envergadura, com pel que fa a les relacions de parella, al treball o estudis etc. .. Sempre correm els riscos que suposa qualsevol aposta, per petita que sigui.
I així doncs, ha d’arribar un moment o altre, en que puguem obrir el sac de “ peròs” que portem a sobre i que ens pesa, mirar-los amb tendresa i deixar-los al costat del camí, com quan es deixa un objecte que fa temps que t’ha fet companyia, però que ja no pots guardar més... No hi tenim res a perdre .
Glòria Vendrell i Balaguer
Maig del 2010
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada