dimecres, 27 d’agost de 2014

La Seu d'Urgell


La Seu d'Urgell en una cruïlla de camins, ha estat visitada des de molt antic. No sé si va ser Hèrcules l'egipcià el 1699 aC o no, però el cert és que per la seva situació, resulta molt creïble pensar que era un lloc on hom s'hi trobava bé, el lloc ideal per fer-hi estada i casa. De fet les primeres restes de les que sembla tenir-ne constància es troben al turó de Torreciutat i daten del Bronze final.

La seva catedral, l' única romànica a Catalunya , apart d'esplèndida, també té regust d'antic, ja que les recents excavacions arqueològiques hi han trobat vestigis paleo-cristians.

La història més recent va lligada a les Olimpíades de Barcelona del 1992: Al pas per la Seu, el Segre va ser refet i bellament reconduït . Sense Olimpíades, avui és oci, passeig, hortet i tot el que un es vulgui imaginar.

El que està clar doncs, és que a més a més de muntanya , de magnífiques vistes al Cadí i de punt estratègic per a les anades i vingudes pel Pirineu, doncs que la història hi ha trepitjat ben fort.

Parc del Segre


cavalls vora el Segre
hort vora el Segre
el Cadí des de la Seu

Glòria Vendrell i Balaguer
agost del 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada