Contes de muntanya: El llimac negre de la bassa d'Oles

 

Va sentir soroll de gent que venia i amb prou feines va poder ficar el cap sota el bolet primerenc. Les granotes el cridaven de dins de la bassa perquè anés amb elles, però ell poruc i atemorit, no va gosar bellugar-se d'on era. La rugositat solcada del seu dors negre va permetre que es confongués amb la fullaraca en estat de podridura a causa de la molta humitat de l'entorn. Però el bolet era massa petit per protegir-lo i li va demanar que marxés, se li podia fer malbé el bonic i incipient capell...

Aprofitant un moment de calma, el llimac negre va córrer tant com va poder cap al bosc de Gausac, en direcció al Pla Bataller.  El petit bolet li va assegurar que era buit de gent a aquelles hores. Tan cansat hi va arribar, que després de refer el seu cos sota l'aigua de la font, es va quedar ben adormit vora una de les pedres que va trobar  en aquell bonic avetar. 

Però l'ensurt va ser molt gran en despertar-se de bon matí i adonar-se que molts diumengers estaven arribant. Cames ajudeu-me!... com que era jove i estava sa i fort, va emprendre de nou el camí, aquest cop fins al salt del Pish... li portaria moltes hores, fins i tot dies... però l'aigua allà la tenia assegurada i el pla de les Artiguetes li podia oferir un bon lloc per viure-hi.

La perdiu amagada entre els frescos avets el va convèncer que allò era una molt mala pensada, que era molt millor que busqués el pigot garser, que ell li oferiria caliu en un dels troncs que havia perforat i que li indicaria el camí fins a un altre lloc més segur, el mirador Blanhibar de Beret potser... com a mínim des d'allà veuria tota la vall i se sabria situar.

El pigot garser li va presentar el trencalòs, que com que no tenia gens d’interès a menjar-se el jove gasteròpode, va assentir a dur-lo fins allà.

Hi va trobar gent, força, però el viatge en aquell telecadira solitari, ben arrapat a la barana, el va trobar tan dolç i tan estimulant , la panoràmica que va trobar dalt de tot en el mirador, li va causar un impacte tan deliciós, que s'hi va quedar a viure, això sí, ben amagat...

Quan les carenes envermelleixen i en l'horitzó es confon la neu i el sol que es pon, el llimac negre surt del seu amagatall i se sent molt i molt afortunat. 








Glòria Vendrell Balaguer
Juliol 2021



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa