La creu de can Cartró


A solament 338 m sobre el nivell del mar, el cim de can Cartró és el cim més alt de sant Boi de LLobregat. No se si el mas de can Cartró deu el seu nom a la muntanya o és a l'inrevés, però en qualsevol cas, tornar-hi després de cinquanta anys ha estat molt bé. Hi vaig pujar de nena i ara que ja no ho sóc, m'ha agradat si cap una mica més.

Pel que expliquen, en el lloc on hi ha la creu, hi va haver el "Pi de can Cartró", un pi pinyoner gegantí que diuen que es podia albirar des de ben lluny.

L'indret s'ha començat a conèixer, gràcies a "l'anella verda de sant Boi", però la realitat és que durant molts anys ha passat desapercebut del tot. De fet, quan hi vaig anar de nena, el vam trobar de casualitat perquè fèiem la travessa sant Ramon -sant Antoni passant per les carenes.

És lloc fronterer, entre sant Boi, santa Coloma de Cervelló, Torrelles i Sant Climent i lloc familiar pels santboians de la meitat del s.XX que acostumaven a passar el dia per aquests boscos, per passar el diumenge a l'aire lliure, per menjar àpats de pagès al mas (avui tancat) de can Cartró que tenia unes vistes immillorables o per treballar tenint cura dels cirerers tan típics d'aquesta zona.

El temps passa i ha passat però les empremtes de la muntanya es mantenen genuïnament inalterables, com ha de ser.

cirerers

Sant Ramon i el mar des de la Creu de can Cartró







Glòria Vendrell i Balaguer
desembre del 2018

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa