Portchester Castle



El que actualment es visita quan hom va a Portchester Castle, és el que queda d'una construcció de finals del s.XI, aixecada sobre una fortalesa romana que data del segle tercer, de la qual encara es conserven (perquè es van aprofitar) les torres en forma de D integrades a les muralles.

Situat a l'est de Fareham al comptat de Hamsphire, a l'extrem nord del port de Portsmouth, va ser un port important a l'època medieval.

Dins del recinte fortificat , envoltat de mar i guarnit d'herba, hi ha la saint Mary's Church , que és un temple d'estil Normand, amb la seva torre quadrada característica i les columnes amples, rodones i no gaire altes, sostenint els arcs de mig punt. 

Té molts elements afegits a l'interior que li resten encant...Penso en totes les realitats interiors, fins i tot en les no tangibles, i m'adono de que passa el mateix: cal que siguin com més originals millor, perquè si no sabem ni què o qui som, ni d'on venen o venim, al final el "despiste" s'imposa i les coses no funcionen bé.

Hem tornat a dinar a casa, a Portsmouth que és a tocar, però no sense abans gaudir de la petita guiri que a vegades s'assembla a un esquirol i a vegades a un caneló rodonet , però sempre sempre bonica com un sol...









Glòria Vendrell i Balaguer
juliol 2018

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa