Fades i nans




Una vegada fa molt de temps, quan les fades existien totes plenes de colors i de llum, un nan petit va voler conèixer un altre món. Però com que era molt petit i hagués trigat molt en arribar-hi, li va demanar a la fada Miruvina que el portés sobre una de les seves ales d’or.

Després de viatjar molt de temps de poble en poble, de país en país i de món en món, cansat i avorrit de veure coses, el nan petit va trobar una fada petita com ell, que no tenia llum ni colors  i que tenia els ulls petits de tant i tant mirar el cel esperant algú per poder saludar....

Feia milers d’anys que ningú la visitava i de tant esperar, se li havien assecat les ales i es trobava  sola al mig del no res, molt lluny de cap món possible....

El nan li va dir a la fada Miruvina que tornés a casa, que ell es quedaria a fer una mica de companyia a la fada petita. I la Miruvina se’n va anar amb un cop d’ales d’or, tot deixant una àurea  de llum daurada.

La fada petita i el nan  van anar a viure sobre un estel, es van fer tan amics i es van explicar tantes coses que no es van adonar de tot el temps que havien passat junts . Primer van ser hores, però després dies i anys...

I va passar que un dia, quan l’univers es va tornar d’un groc brillant, va tornar la Miruvina amb un altre nan petit que també volia conèixer món i el va deixar ben a prop d’ells, sobre un estel de maragdes,  on hi seia una  altra fadeta menuda , d’ulls petits.

Quan la Miruvina va tornar a marxar, els dos nans i les dues fadetes es van mirar d’estel a estel i van  estar contents de saludar-se, i de ser allà i de poder explicar-se coses i del món que van deixar i del que ara tenien, però sobretot eren contents de ser nans i fadetes perquè podien comptar sempre amb la Miruvina, que a un sol desig, venia a corre cuita  amb un cop d’ales d’or, deixant arreu una preciosa àurea de llum.

A poc a poc, tot es va omplir  de bonics estels on hi vivien els nans  que anava portant la Miruvina,  amb les fades petites que ja tornaven a tenir els ulls ben grans.

Glòria Vendrell i Balaguer
Juliol 2012

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El conte de la bola de l’arbre de Nadal

La cicatriu d'en Roc

Portsmouth natura

Tolerancia i especificitat

Santa Maria de Refet i EL LLOC

Un conte d'hivern

Valle de Bujaruelo

NENS

?????

El país que no tenia princesa